Σκοπός προγράμματος:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας (Κ.Δ.Π 198/2009), κάθε εργοδότης υποχρεούται να ορίζει επαρκή αριθμό αρμόδιων προσώπων οι οποίοι θα παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες στους χώρους εργασίας όταν παραστεί ανάγκη. Τα αρμόδια άτομα οφείλουν να κατέχουν ισχύον πιστοποιητικό παρακολούθησης από εγκεκριμένο πάροχο στη θεματολογία «Πρώτες Βοήθειες στην Εργασία – Επείγοντα Περιστατικά», όπως ορίζεται στη νομοθεσία. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί με βάση τις ενότητες που αναφέρει η νομοθεσία, ώστε να προσφέρει τις κατάλληλες γνώσεις σε εργαζόμενους που θα ορίζονται από τον εργοδότη ως αρμόδια πρόσωπα Πρώτων Βοηθειών στους χώρους εργασίας.
Πληροφορίες διεξαγωγής προγράμματος:
Η εκπαίδευση προσφέρεται με τη μέθοδο της κατά πρόσωπο εκπαίδευσης σε κατάλληλο χώρο της επιχείρησης ή σε άλλη αίθουσα. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητική πληροφόρηση, εικόνες, βίντεο και πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα και υλικά Πρώτων Βοηθειών.
Με το πέρας της εκπαίδευσης διεξάγεται εξέταση ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πιστοποίησης. Η καθαρή διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 18 ώρες.
Το πρόγραμμα επιχορηγείται πλήρως από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού όταν είναι σε μορφή μονο-επιχειρησιακής εκπαίδευσης σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΑΝΑΔ.
Στόχοι προγράμματος:
- Η κατανόηση της νομοθεσίας και η επεξήγηση των ορισμών της
- Η αξιολόγηση των κινδύνων στην σκηνή του περιστατικού που χρίζει πρώτες βοήθειες και η ασφαλής προσέγγιση των Πρώτων Βοηθειών
- Η εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σχετικά με περιστατικά προβλημάτων υγείας
Ενότητες:
- Κατανόηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τις Πρώτες Βοήθειες στην Εργασία
- Κατανόηση του ρόλου του Πρώτου Βοηθού
- Κατανόηση της χρήσης του εξοπλισμού Πρώτων Βοηθειών που παρέχεται στους χώρους εργασίας
- Κατανόηση των βασικών αρχών ατομικής υγιεινής και προστασίας κατά τη διαδικασία παροχής Πρώτων Βοηθειών στους χώρους εργασίας
- Περιγραφή και καταγραφή του περιστατικού
- Παροχή ασφαλών, άμεσων και αποτελεσματικών ενεργειών ακολουθώντας κανόνες ασφαλούς προσέγγισης και διαδικασίες, στις πιο κάτω περιπτώσεις:
- Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – Βασικές Γνώσεις
- Πνιγμονής
- Καρδιακής προσβολής
- Αναίσθητου πάσχοντα (συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας)
- Αιμορραγίας
- Εγκαυμάτων
- Καταπληξίας
- Αιφνίδιων δηλητηριάσεων
- Αναφυλακτικού σοκ
- Κακώσεων των οστών, μυών και αρθρώσεων, σπονδυλικής στήλης
- Τραυμάτων θώρακος
- Τραυμάτων οφθαλμών
- Μικρών τραυμάτων και πληγών
- Εγκεφαλικού
- Άσθματος
- Διαβήτη
Πιστοποίηση:
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης από εγκεκριμένο από την Κυπριακή Δημοκρατία πάροχο (Rescue Training International), με διάρκεια ισχύος 3 χρόνων.
Course Features
- Lectures 0
- Quizzes 0
- Duration Lifetime access
- Skill level All levels
- Language Ελληνικά
- Students 1
- Certificate No
- Assessments Yes